dinsdag 18 juni 2013

Skeeleren / Skaten



Wat is nou heerlijke dan in de zomer heerlijke van de zon te genieten? Wie heeft er dan zin om in een warme en benauwde sportschool te gaan staan? Maar om toch iets aan de conditie te doen en toch te blijven afvallen is het heerlijk om te skeeleren / skaten in het zonnetje. Lees hier de tips en trucs.






Sporten en bruin worden tegelijk, wie wilt dit nou niet? Skeeleren is hier perfect voor. Skeeleren doet heel veel voor ons lichaam. Skeeleren kun je overal doen. Het enige wat je nodig hebt zijn een stel goede skeelers / skates  en bescherming. Maar wat is is nou beter, inline skates of rolschaatsen?

Rolschaatsen lijkt makkelijker omdat de wieltjes naast elkaar staan. Hierdoor lijkt het makkelijker balanceren maar ze zijn erg lastig voor op stoepjes en oneven wegen. Daarom zijn inline skates veel beter als je skate voor de conditie omdat je hier ook meer snelheid mee kunt maken. 

Erg belangrijk is bescherming. Doe dit echt om!! Het liefst knie, pols en elleboogbeschermers en ook nog een helm. Want als je valt maakt je echt een mooie val en haal je alles open. Het is ook erg gevaarlijk als je op je hoofd achterover valt. Vind je het er nou stom uitzien? Draag ze dan onder loszittende kleding.



Maar ik denk dat het aller belangrijkste is dat je kunt stoppen. Wanneer je je snelheid kunt controleren sta je een stuk zelfverzekerder op je skeelers. Ook is dit een stuk veiliger voor jezelf en voor andere. 

Wanneer je verre afstanden af gaat leggen is het verstandig om water mee te nemen. Sowieso is het aan te raden bij warm weer. Ook is het verstandig om bij welke afstand dan ook een mobiel mee te nemen voor noodgevallen.

Wanneer je traag skate dan volg je de verkeersregels van voetgangers op. Skeeler je nou sneller dan volg je de verkeersregels van fietsers op. 

Bouw het wel eerst goed op als je nog geen goede conditie hebt. Dit om blessures te voorkomen. Begin eerst met bijvoorbeeld 20 minuten. Wel is skaten / skeeleren beter voor je knieën dan hardlopen. Maar welke spieren train je nou eigenlijk?

Met skeeleren / skaten gebruik je vooral je bovenbenen, heupen en billen. Ook train je je buikspieren. Bij een goede training verbrand je bijna net zoveel als met hardlopen, namelijk ongeveer 285 calorieën per half uur. Dit hangt af van je gewicht. Je lichaam wordt hier zeker een stuk strakker van en is een goede vervanging voor een fitness work-out. 



Wat je natuurlijk onderweg ook moet doen, is lekker genieten van de buitenlucht en de natuur. Dit is heerlijk!


hier